Preventieve ondersteuning

Gezondheidsondersteuning

  1. Meer partijen zijn bereikt door intensivering van de voorlichting over vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling en wat zij hierin kunnen betekenen.
  2. Naleving van de Wet op de Meldcode: monitoring van en toezicht op gebruik Meldcode en Verwijsindex.
  3. Investeren in de inrichting van een jeugdpreventieteam en HIT-team in om actief op signalen van onveiligheid af te gaan.
  4. Nieuwe afspraken maken met zorg- en veiligheidspartners in het jeugddomein (onder andere Veilig Thuis, GI, RvdK, justitie, sociaal teams) om effectief en snel passende hulp te organiseren. We voeren de pilot Jeugdbescherming dichtbij uit.
  5. Het bekend maken van het antidiscriminatiebureau, zodat inwoners weten waar zij terecht kunnen voor meldingen, vragen, mediation of andere ondersteuning.
  6. Alcoholpreventie: deelname aan Frisvalley met campagnes voor diverse doelgroepen. Continuering inzet preventiemedewerker in het buitengebied voor onder meer interventies in de keet met betrokkenheid van de plaatselijke gemeenschap.
  7. Preventieprojecten/-activiteiten gericht op gezondheid, onder andere in samenhang met de jeugdgezondheidszorg en het speerpunt Food: Aan Tafel in de wijk (programma kinderobesitas van ziekenhuis in de wijk), ProMuscle (gericht op eiwitrijke voeding en beweging voor ouderen), Gezondhuizen (multidisciplinaire aanpak leefstijl en gezondheid jonge ouders en hun kinderen) en inzet cultuurvertalers (bekend als voorlichters eigen taal en cultuur).
ga terug